Din cetatea albinelor APIDAVA – Noul An cu sanatate si cu dulciuri Apidava
2Din cetatea albinelor APIDAVA – Noul An cu sanatate si cu dulciuri APIDAVA
Proiect susținut de APIDAVA.
Realizator: Cecilia Caragea.
De Anul Nou, va uram si noi La Multi Ani cu sanatate si… cu dulciuri delicioase! Va uram sa va fie zilele cu belsug, cu bogatie, cu tot ceea ce va doriti! Sa aveti grija de voi si de cei dragi! Cu produse sanatoase, cu produse romanesti! Si fie ca in anul care vine sa ne mearga mult mai bine! Si-o sa ne fie mult mai bine daca cumparam produse romanesti si, in acest fel, ne sustinem producatorii locali, economia romaneasca! Si-o sa ne fie mult mai bine daca ne formam deprinderi sanatoase si daca intelegem ca in fiecare zi de fiecare data trebuie sa facem alegerile sanatoase!
Noi va invitam sa descoperiti dulciurile sanatoase din Cetatea Albinelor APIDAVA! Si-n Noul An sa va invatati copiii cu aceste dulciuri sanatoase si sa va luati ragazul sa le pregatiti acasa cele mai bune prajituri si fursecuri cu miere! Sa aflati lucruri noi si utile pentru sanatatea voastra si a intregii familii!
Stim, de exemplu, ca in ultima vreme s-a vorbit mult despre faptul ca mierea nu trebuie adaugata in ceai sau in cafea daca acestea sunt la peste 45 de grade Celsius, pentru ca atunci apare hidroximetil furfurolul, o substanta nociva! Dar vrem sa va spunem ca aceasta substanta apare la temperaturi inalte doar in mediu acid, deci daca incalzim mierea brusc sau daca o adaugam intr-un ceai mult prea fierbinte sau intr-o cafea pe care tocmai am luat-o de pe foc. Dar, daca mierea este inglobata in tot felul de retete pentru prajituri, fursecuri sau cozonaci, nu mai este vorba de un mediu acid si ne putem bucura, astfel, de un dulce natural si bun! Sa nu credeam, asadar, ca prajiturile de pe vremea bunicii nu sunt bune! Sunt extraordinare! Si chiar si noi ar trebui sa ne luam ragazul de a pregati aceste retete atat de savuroase! Indiferent cat de ocupati am fi, ar trebui sa ne facem timp pentru aceste mici rasfaturi dulci. In acest fel, ne vom bucura de un dulce natural si bun, chiar daca mierea nu-si va mai pastra toate valentele ei extraordinare pentru sanatate!
Pentru a beneficia de toate aceste valente ale mierii pentru sanatate, va invitam sa alegeti mierea Apidava pentru a va indulci ceaiul sau cafeaua. Va recomandam cu drag mierea de salcam Apidava – e o miere usoara, luminoasa, stralucitoare si nu schimba gustul cafelei, asa cum s-ar putea teme unii. Si puteti sa va luati, de fapt, in fiecare dimineata doza de energie intr-o lingurita de miere Apidava. Este cel mai bun energizant natural!
Cu o asemena ocazie speciala, de Anul Nou, cand e obiceiul sa ne facem cadouri intre noi, va sugeram sa alegeti o miere cu totul si cu totul speciala: mierea cu goji de la APIDAVA.
E frumos ca urarea de LA MULTI ANI! sa fie insotita si de un remediu despre care se spune ca aduce longevitate, nu-i asa? Orientalii considera, dupa cum am mai povestit, ca fructele de goji sunt secretul longevitatii. Acestea au devenit apreciate si in lumea noastra occidentala, dar la noi ajung doar uscate. Insa, pentru a beneficia mai mult de efectele lor, va recomandam sa le consumati hidratate in miere. De aceea, in Cetatea Albinelor APIDAVA veti gasi miere cu goji, adica fructe de goji in cea mai buna miere de salcam din inima Transilvaniei! Pentru viata lunga si sanatate! Este un cadou cu care credem ca-i veti bucura pe cei dragi.
Iar copiilor care vin la sorcovit nu uitati sa le daruiti niste bomboane bune, dulci, sanatoase, niste bomboane cu miere! Pentru ca bucuria pe care le-o veti face celor mici va va aduce bucurie si voua!
Si celor mari, si celor mici le uram inca o data LA MULTI ANI cu sanatate si cu dulciuri APIDAVA!
Si nu uitam sa le facem o urare speciala si celor care poarta numele SFANTULUI VASILE CEL MARE, celor care isi sarbatoresc onomastica in 1 ianuarie, in prima zi a noului an!
Traditii
Vasile este un nume extrem de intalnit la noi, la romani, un nume extrem de iubit in general in spatiul ortodox. Si are o semnificatie tare frumoasa si tare puternica!
Vasile vine din greaca, din basileos, fiind derivat din basileus, care inseamna „rege, conducator, suveran”. In Antichitate, basileus conducea un trib sau o ginta. Dar, prin semnificatia sa originala, numele e inrudit si cu cuvantul biserica, deoarece in greaca adjectivul basilike (in latina, basilica) insemna initial „regal”. In arhitectura greco-romana, prin el se desemna o cladire publica construita din fonduri imperiale, dupa un anumit plan prestabilit. Cuvantul a fost pastrat si in crestinism, cuvantul biserica provenind, de fapt, de aici, din basilica. Astfel, Basileos (in latina, Basilius) s-a raspandit odata cu crestinismul. Numele Basiulius si Basilia erau destul de des intalnite la inceputurile crestinismului, dar in spatiul ortodox, datorita sfantului Vasile cel Mare, acest nume a devenit unul dintre cele mai populare. La noi, l-au purtat personalitati precum Vasile Alecsandri (1821-1890), Vasile Conta (1845-1882), Vasile Goldis (1862-1934), Vasile Parvan (1882-1927), Vasile Voiculescu (1884-1963).
Le spunem, asadar, LA MULTI ANI!, inca o data, tuturor celor care isi serbeaza onomastica in 1 ianuarie! Si tuturor va uram un an bun, cu sanatate si belsug! La multi ani!
CONCURS
Si, ca sa incepem anul cu bucurie si cu ceva dulce, va invitam la un concurs! Concursul se desfasoara pe pagina de Facebook Cecilia Caragea. Cinci dintre dumneavoastra vor putea castiga cate un borcan cu miere de salcam cu goji de la Apidava si cate o pungulita de bomboane cu miere! Iata ce trebuie sa faceti pentru a participa la concursul nostru: Va invitam sa inserati la prezentul material video un comentariu cu textul „Noul An cu sanatate si cu dulciuri APIDAVA!”, iar peste trei zile de la prezenta postare, mai exact in data de 3 ianuarie 2018, vom extrage la sorti cei cinci castigatori. La multi ani cu sanatate si cu dulciuri APIDAVA!
An dulce ca mierea Apidava!
An dulce ca mierea Apidava!